Spletni portal, ki vzpodbuja sodelovanje državljanov v demokratičnih procesih

02/21/2006

Začel je delovati spletni portala e-participacija.si, ki je namenjen krepitvi e-sodelovanja in e-soodločanja državljanov v demokratičnih procesih na lokalni in globalni ravni, povezovanju slovenskih akterjev na področju e-demokracije ter strokovni in javni promociji e-participacije pri nas in v svetu.
 
Portal združuje spletne povezave na institucije, naslove ter strani, ki državljanom omogočajo posredovanje mnenj in javnih pobud na predloge dokumentov (npr. državni portal E-uprava), programov in politik, podpisovanje e-peticij, sodelovanje v spletnih posvetovanjih, forumih, razpravah itd. Poleg tega je obiskovalcem na voljo e-arhiv znanstvenih člankov, analiz, video posnetkov in študij primera s področja e-demokracije in e-participacije ter krajši kritični teksti, komentarji in intervjuji o tekočih dogodkih in novostih. 
 
Spletni portal je projekt sodelavcev Centra za e-demokracijo na Inštitutu za ekologijo v Ljubljani, ki se od ustanovitve leta 2002 ukvarja z raziskovalnimi, aplikativnimi in izobraževalnimi projekti na področju e-demokracije. Vzporedno z začetkom delovanja portala pripravljamo tudi pobudo "Partnerska mreža za razvoj e-demokracije v Sloveniji", katere cilj je povezati posameznike, institucije, organizacije in medije pri promociji, obveščanju, izobraževanju in aplikativnemu uveljavljanju e-demokracije pri nas in v svetu.  
 
E-participacija >>    

Članek je prebralo 12613 obiskovalcev

Komentarji