Dnevi slovenske informatike 2006

02/24/2006

Posvetovanje Dnevi slovenske informatike je največje neodvisno strokovno srečanje slovenskih informatikov in ga letos organiziramo že trinajstič, so sporočili iz organizacijskega odbora. Posvetovanje je namenjeno tako pridobivanju novih znanj, izkušenj, izmenjavi idej kot tudi spoznavanju najboljših praks. Na posvetovanju je veliko priložnosti tako za poslovno sodelovanje kot tudi za neformalno druženje. Letošnje posvetovanje bo potekalo od 19. do 21. aprila 2006 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu.
 
Za rdečo nit posvetovanja DSI 2006 je izbran slogan »V partnerstvu z informatiko do poslovne odličnosti«. Informatiko moramo uporabiti za povečanje poslovne odličnosti, ki ni sama sebi namen, temveč sredstvo za povečanje konkurenčnosti posameznikov, organizacij, gospodarstva in države. V novi Evropi, katere del smo že dobro leto tudi mi, je to ena od redkih možnosti, ki ni odvisna od velikosti države ali njene takšne ali drugačne moči. Verjamemo, da bomo znali na Dnevih slovenske informatike 2006 prikazati številne načine, možnosti in primere, kako je mogoče s pomočjo informatike povečati poslovno odličnost.
 
Na posvetovanju bomo spregovorili o aktualnih temah s področja informatike, ki bodo predstavljene v sklopu sekcij, plenarnih predavanj ali posterjev. Potekale bodo tudi zanimive razprave na okroglih mizah in delavnicah. Za bodoče informatike je organiziran študentski forum, na katerem lahko predstavijo rezultate svojega dela (npr. dobre diplomske naloge). Vsi prispevki so nekomercialni, za njihovo kakovost pa skrbi programski odbor. Program posvetovanja bo pokrival tako trenutno najaktualnejše teme kot tudi prispevke, katerih tematika je že stalnica posvetovanja DSI. Tako kot na lanskem posvetovanju, bodo tudi tokrat na voljo sestanki »ena-na-ena«. 
 
Dnevi slovenske informatike so se uveljavili kot posvetovanje, ki ga na koledar prireditev uvrščajo udeleženci iz akademskih, strokovnih, uporabniških in poslovnih krogov. Vsako leto želimo prireditelji tega dogodka aktualizirati vsebine z dogajanjem na izjemno hitro razvijajočem se in propulzivnem področju, kar informatika vsekakor je.
 
Več o Dnevih slovenske informatike >>

Članek je prebralo 7718 obiskovalcev