Projekt klicnega centra za nelegalne spletne vsebine dobil zeleno luč

03/16/2006

Slovenija je bila uspešna na razpisu programa »Varnejši internet plus,« saj je bila prijava za vzpostavitev klicnega centra (t.i. hotline) za poročanje o nelagalnih spletnih vsebinah pozitivno ocenjena. Sodelovanje podobnih centrov v Evropi se je izkazalo za učinkovit ukrep v boju za zmanjšanje ilegalnih in škodljivih vsebin na internetu, kakršna sta npr. otroška pornografija ter prisotnost t.i. "rasističnih vsebin" (npr. sovražnega govora).
 
Vzpostavitev klicnega centra je skupni projekt Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede (FDV), Sekcije ponudnikov internet storitev Slovenije (SISPA) ter Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) s finančno podporo posameznih ponudnikov internetnih storitev ter Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo (MVZT).
 
Cilji programa Varnejši internet plus so naslednji: usposobiti starše, učitelje in otroke za varno uporabo interneta, boj proti nelegalnim in škodljivim vsebinam na internetu, promocija varnejšega dela in uporabe interneta ter dvigovanje zavesti o nevarnostih in načinih varne rabe interneta.
 
Vir: Safe, 15.3.2006

Članek je prebralo 8530 obiskovalcev

Komentarji