IJS organizira računalniško tekmovanje za dijake

03/24/2006

Inštitut Jožefa Štefana organizira, v sodelovanju s Fakulteto za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, Tekmovalne dneve v sklopu katerih bosta potekali dve tekmovanji za dijake s področja računalništva in programiranja.
 
Tekmovanje IJS v znanju računalništva je namenjeno vsem dijakom, ki jih zanimajo programiranje in algoritmi. Poudarek je na razmišljanju o algoritmih, ki rešujejo posamezne probleme. Tekmovalci so razdeljeni na tri tekmovalne skupine. Tekmovanje bo potekalo 6. maja 2006.
 
Drugo tekmovanje je tekmovanje programov z naslovom Mačka in miš. Mačka in miš se lovita po kvadratni igralni površini. Mačka skuša ujeti miš. Vsak tekmovalec napiše podprogram za krmiljenje mačke in/ali podprogram za krmiljenje miši. Na tekmovanju se bodo vsaka mačka primerjala z vsemi mišmi in vsaka miš z vsemi mačkami. Tekmovalci morajo programe oddati do 30. aprila.  
 
Zamisel o nastanku tekmovalnih dni Instituta Jožef Stefan je nastala z namenom spodbujati medpredmetno povezovanje, interdisciplinarnost in timsko delo dijakov. S tekmovanji želimo širiti in poglabljati znanja dijakov in jim hkrati omogočiti, da se preizkusijo ob reševanju zahtevnejših nalog in problemov. Cilj tekmovanj je odkrivati in spodbujati nadarjene dijake. S tekmovalnimi dnevi želi IJS promovirati znanost in vzpostaviti sodelovanje med šolami ter IJS.
 
Več informacij o tekmovanju in prijava >>

Članek je prebralo 12316 obiskovalcev

Komentarji