Google Analytics

03/28/2006

Na trgu spletnih analiz sta dva cenovna razreda, piše Moj mikro. V prvem razredu so enostavna in brezplačna orodja, v drugem pa napredna a plačljiva. Brezplačna orodja so zelo priljubljena. Na trg pa je sedaj posegel Google z novo spletno analizo Google Analytics.
 
Enostavna brezplačna orodja nam podajo predvsem posnetek stanja, medtem ko napredna orodja opravijo bolj podrobno analizo in nam omogočajo vpogled v vedenje uporabnikov. Lansko leto je trg plačljivih analiz pretresel Google, s tem, da je kupil podjetje Urchin in močno znižal cene njihovih analiz. V naslednjem koraku pa so ponudili brezplačno aplikacijo Google Analytics, ki so jo povezali s programom AdWords.
 
Google je ponudil brezplačne analize, da bi spodbudil povpraševanje po analizah. Google namreč pričakuje, da bo s tem izboljšal donosnost svojega programa AdWords.
 
Priljubljenost Google Analytics je bila v začetku tako velika, da strežniki zmogljivosti niso več zadostovale. Zaradi tega je Google do nadaljnjega ustavil registracijo novih uporabnikov.
 
Google Analytics >>
 
Vir: Mavsar, Mitja. Revolucija spletnih analiz! Moj mikro, februar 2006.

Članek je prebralo 13669 obiskovalcev

Komentarji