V soboto bo potekal 12. festival računalništva

04/05/2006

V soboto, 8. aprila 2006, bo naFakulteti za elektrotehniko potekal 12. festival računalništva, ki je tokrat zastavljen kot dejavnost, ki ne bo zanimiva le v tekmovalnem pogledu, pač pa jo bodo spremljale številne dejavnosti namenjene mladim, mentorjem, ravnateljem in širši javnosti.
 
V sklopu festivala bo potekala okrogla miza z naslovom "Talenti in tehnologije za gospodarsko uspešnost", ki je namenjena mentorjem računalništva in raziskovalne dejavnosti na osnovnih in srednjih šolah, ravnateljem, predstavnikom fakultet in podjetij.
 
Slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si v sodelovanju s svojimi partnerji pripravlja dva zanimiva dogodka. Prvi je okrogla miza »Fenomen varnega interneta in medsebojne komunikacije med mladimi ter odraslimi.« Cilj okrogle mize je izpostaviti fenomen interneta kot možnega načina medsebojne komunikacije mladih in odraslih. Soočena bodo mnenja staršev, otrok, učiteljev, države in ostalih glede varne uporabe IKT in družbenih učinkov le-teh. Omizje med drugimi sestavljajo: Matjaž Medvešek, MISSS, dr. Metka Kuhar, Fakulteta za družbene vede, učenec Luka Ivartnik iz OŠ Dob pri Domžalah kot zmagovalec SAFE-SI nagradnega literarnega natečaja z očetom ter učitelji z učenci. Okroglo mizo moderira Tomi Dolenc, ARNES.
 
Drugi dogodek je delavnica »ABCD internet za odrasle - Jaz vem, kaj pa VI(P)?,« ki je zabavna in humorna, malce tudi tekmovalno naravnana predstavitev uporabe interneta, kakor jo vidijo mladi.
 
Ob teh osrednjih prireditvah bodo v avli potekale predstavitve nekaterih podjetij in predstavitve dejavnosti laboratorijev FE in FRI, najboljših raziskovalnih nalog in predstavitev FERI Maribor s sestavljanko in tekmovanjem v robotiki Lego Boom.

Članek je prebralo 14064 obiskovalcev

Komentarji