Dnevi slovenske informatike s 130 prispevki

04/12/2006

Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala tiskovna konferenca posvetovanja Dnevi slovenske informatike. Letošnje posvetovanje bo potekalo od 19. – 21. aprila 2006 v kongresnem centru Grand Hotela Bernardin v Portorožu.

Slovensko društvo Informatika je bilo ustanovljeno  leta 1976 in je delovalo neprekinjeno vse do danes, je registrirano in vpisano v poslovni register Slovenije. Statut je sprejelo ob ustanovitvi in ga posodabljalo skladno s spremembami zakonodaje o društvih in druge zakonodaje, ki ureja posamezna področja dejavnosti društva. Društvo vodi izvršni odbor. Društvo ima dve sekciji, ki imata predsednika, imenuje pa ju izvršni odbor. Leta 1986 je bila ustanovljena sekcija za operacijske raziskave, leta 2000 pa sekcija za jezik, ki ji predseduje dr. Vladimir Batagelj. Obe sekciji prirejata samostojne dogodke in izdajata publikacije. Sekcija za operacijske raziskave prireja dvoletni mednarodni znanstveni simpozij iz operacijskih raziskav, sekcija za jezik pa ureja internetni terminološki slovar informatike Islovar. Društvo je včlanjeno v svetovno organizacijo IFIP (International Federation for Information Processing) in v združenje evropskih informatikov CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies).

Namen ustanovitve društva je bil razširjati zavest o potrebi in koristih informacijskih tehnologij v dobro vseh. Svoje poslanstvo izpolnjuje društvo z izdajanjem dveh revij, strokovne in znanstvene, ter s prirejanjem posvetovanj, od katerih so tradicionalni Dnevi slovenske infiormatike, ki bodo potekali letos že trinajstič. Na njem se srečujejo informatiki z univerz, gospodarskih družb in javne uprave, vabljeni predavatelji pa prihajajo iz vsega sveta. Namen posvetovanja je omogočiti udeležencem pregled o dogajanju na področju informatike v državi in lastne dosežke primerjati z drugimi. Z zadovoljstvom ugotavljamo, da so tako vsebino sprejeli tako strokovnjaki kakor uporabniki, kar je priznanje našim prizadevanjem, pa tudi obveznost, da bomo tudi v prihodnosti ohranjali aktualnost vsebin in jih podajali v privlačni obliki.

Na letošnjem posvetovanju je zbrano rekordno število prispevkov, saj jih je več kot 130. Prispevki avtorjev so objavljeni v zborniku posvetovanja. Rdeča nit letošnjega posvetovanja je »V partnerstvu z informatiko do poslovne odličnosti«.

Več o Dnevih slovenske informatike >>

Članek je prebralo 10247 obiskovalcev

Komentarji