Zaključna konferenca projekta Raziskovanje informacijske družbe

06/12/2006

Drugo leto zapored je uspešno potekal projekt Raziskovanje informacijske družbe, namenjen spodbujanju družboslovnega raziskovanja med slovenskimi srednješolci. Izvajala ga je Fakulteta za družbene vede v okviru programa Znanost mladini, ki ga sofinancira Agencija za raziskovalno dejavnost RS.

V četrtek, 8.6.2006 je potekala zaključna konferenca projekta, na kateri so avtorji najboljših projektov predstavili svoje celoletno raziskovanje. Uvodoma sta udeležence pozdravila prodekanja za dodiplomski študij dr. Monika Kalin Golob in predsednik strokovne komisije projekta dr. Vasja Vehovar. Tekom konference se nam je predstavil tudi projekt SAFE-SI (Nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta), na koncu pa je priznanja podelil član strokovne komisije dr. Gregor Petrič.

Na konferenci se je predstavilo 19 izbranih projektov (vabljenih je bilo 22), skupaj se je je udeležilo 44 dijakov, 17 mentorjev in 7 obiskovalcev, med drugim tudi ravnatelj ene izmed ljubljanskih šol in še nekaj obiskovalcev.

Članek je prebralo 18826 obiskovalcev