Zaradi spletnega dnevnika ob službo?

07/25/2006

Vpliv in priljubljenost spletnih dnevnikov rasteta, obstajajo pa tudi primeri, ko so ljudje zaradi bloga izgubili službo, poroča RTV Slovenija.

Tajnica, ki je bil zaposlena v Parizu, je anonimno pisala spletni dnevnik, pri čemer je omenjala tudi dogajanje v službi, čeprav podjetja nikoli ni neposredno omenila. Vodje so jo ob odkritju bloga odpustili, saj naj bi s svojim pisanjem škodila ugledu podjetja. Tajnica je podjetje tožila, obenem pa je začela peticijo proti tovrstnim ravnanjem. Ameriška stevardesa je v spletnem dnevniku opisovala svoj delavnik na letalu, na strani pa je bila tudi njena fotografija v uniformi. Letalsko podjetje jo je odpustilo z utemeljitvijo, da je drža na fotografiji preveč kočljiva.

Strokovnjaki napovedujejo vse bolj ostro bitko med podjetji in zaposlenimi, ki pišejo svoj blog. Vpliv spletnih dnevnikov se veča, podjetja pa so jih začela že izkoriščati za oglaševanje. Blogi počasi oblikujejo javno mnenje, obstajajo že taki, kjer svoje članke objavljajo vsi uporabniki, najbolj brani pa se uvrstijo na vrh strani.

Seveda so tudi politiki opazili novo možnost izražanja in ustvarjanja in tako že nastajajo prvi blogi, ki jih pišejo politiki v prvi osebi. Pri nas na take bloge še čakamo.

Vir: RTV Slovenija, 21.6.2006

Članek je prebralo 22896 obiskovalcev

Komentarji